TUTKIMUKSEN REKRYTOINTI ON PÄÄTTYNYT!Idiopaattinen hypersomnia on harvinainen keskushermostoperäinen poikkeavaa uneliaisuutta aiheuttava sairaus. Sen keskeiset oireet ovat:

  1. Poikkeava päiväaikainen väsymys ja nukahtelutaipumus
  2. Aamuväsymys
  3. Pitkä vuorokautinen nukkumisaika (jopa yli 12-14 tuntia vuorokaudessa)
  4. Päiväunet voivat venyä pitkiksi eivätkä ne siitä huolimatta usein virkistä merkitsevästi
  5. Poikkeavan väsymyksen syynä ei ole jatkuvasti liian lyhyiksi jäävät yöunet
  6. Väsymys ja nukahtelu eivät selity millään muulla elimellisellä tai psykiatrisella sairaudella eikä väsyttävien lääkkeiden käytöllä.

Mikäli sinulla on diagnosoitu idiopaattinen hypersomnia tai jos epäilet sairastavasi idiopaattista hypersomniaa, voit soveltua kliiniseen tutkimukseen, jossa tutkitaan uutta lääkeainevalmistetta tämän unihäiriön hoidossa. Tutkimuksen alussa tehdään tarvittaessa vielä diagnostiset lisätutkimukset (unipolygrafia ja nukahtamisviivetutkimus), jotta mahdolliset muut syyt kuin hypersomnia voidaan sulkea pois. Tutkimukset ovat maksuttomia.

Tutkimus toteutetaan Helsingin uniklinikassa Helsingissä ja Turun yliopiston unitutkimuskeskuksessa. Tutkimuksen vastaavana tutkijana toimii professori, neurologian erikoislääkäri Markku Partinen Helsingin uniklinikassa. Päätutkijana Turussa toimii neurologi Salla Lamusuo.

Lisätietoja tutkimuksesta:

tutkimus@vitalmed.fi tai p. 0102311488