Ajankohtaista

Helsingin Uniklinikka on juhannuksen aatonaattona torstaina 21.6. auki klo 8-14.

Helsingin Uniklinikalla on alkanut kliininen lääketutkimus, jossa arvioidaan uuden lääkkeen tehoa ja turvallisuutta hoidettaessa unettomuutta. Tutkimus kestää 5 kuukautta ja sisältää 10 tutkimuskäyntiä, joiden aikana tehdään unirekisteröinti-tutkimus useaan kertaan. Tutkimuskäynnit ja ovat maksuttomia.

Lisätiedot p.050-3239326

UNETTOMUUDEN HOIDON INTENSIIVIKURSSI 8.-9.6.2018

Seuraava unettomuuden hoidon intensiivikurssi järjestetään Helsingin Uniklinikalla perjantaina 8.6.2018 klo 15.15 -19.30 ja lauantaina 9.6.2018 klo 9.00 - 12.45

Kurssilla opiskellaan unen ja valveen fysiologiaa, käydään läpi unettomuuden mekanismeja, siihen altistavia syitä ja sitä ylläpitäviä tekijöitä. Kurssilla keskustellaan myös stressistä ja siihen vaikuttamisesta sekä tutustutaan kognitiivisbehavioraalisiin menetelmiin ja tehdään erilaisia harjoituksia ja lopuksi mukaan kotitehtäviä.

Kurssin hinta on 290€ / osallistuja ja se sisältää myös oheislukemistona Susan Pihlin ja Anna-Mari Arosen "Unentaidot"-kirjan sekä muun kurssimateriaalin.

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset:  / p. 050 5762704

Toteutuakseen edellytetään vähintään kuutta osallistujaa (max 10)

Helsingin uniklinikka järjestää Valimotie 21:ssä narkolepsiaa sairastaville kokoontumisia, joissa käydään läpi mm. osallistujien esille tuomia kysymyksiä, aiheita, ongelmia sekä keskustellaan ja harjoitellaan lääkkeettömiä menetelmiä esimerkiksi liittyen nukkumiseen. Kokoonnumme 8.3.2018 alkaen kuutena torstaina klo 16 – 17.30.

Ryhmään mahtuu kahdeksan osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittautumiset: .

Veloitamme 50€/osallistuja materiaaleista.

Anna-Mari Aronen                                                       Anne Huutoniemi

Psykiatri Hannu Silvennoinen pitää vastaanottoa jatkossa aina tiistaisin.

Ajanvaraukset netin kautta tai puhelimitse 010 2311 480.

Unikauppamme on nyt avattu!

Kauppamme kautta saat hankittua muun muassa:

  •  CPAP-laitteita, -maskeja, -tarvikkeita
  •  Serina painopeittoja
  • Unen huollon kirjallisuutta (tulossa piakkoin)
  • Sinistä valoa tehokkaasti suodattavia silmälaseja

Toimitukset postitse 1-8 vrk:ssa ilman toimitusmaksuja tai noutamalla paikan päältä aukioloaikoinamme

UNIKAUPPAAN

Uudet nettisivut valmistuneet. Unihäiriöistä ja muista sairauksista löydät päivitetyt tekstit.

Tervetuloa tutustumaan!

Unihoitajan palveleva puhelin 

Unihoitajan palveleva puhelin ajanvarauksella maanantaisin ja torstaisin klo 14.00 - 15.00. Ajanvaraukset myös nettiajanvarauksen kautta!

Idiopaattinen hypersomnia on harvinainen keskushermostoperäinen poikkeavaa uneliaisuutta aiheuttava sairaus. Sen keskeiset oireet ovat:

  • Poikkeava päiväaikainen väsymys ja nukahtelutaipumus
  • Aamuväsymys
  • Pitkä vuorokautinen nukkumisaika (jopa yli 12-14 tuntia vuorokaudessa)
  • Päiväunet voivat venyä pitkiksi eivätkä ne siitä huolimatta usein virkistä merkitsevästi
  • Poikkeavan väsymyksen syynä ei ole jatkuvasti liian lyhyiksi jäävät yöunet
  • Väsymys ja nukahtelu eivät selity millään muulla elimellisellä tai psykiatrisella sairaudella eikä väsyttävien lääkkeiden käytöllä.

Mikäli sinulla on diagnosoitu idiopaattinen hypersomnia tai jos epäilet sairastavasi idiopaattista hypersomniaa, voit soveltua kliiniseen tutkimukseen, jossa tutkitaan uutta lääkeainevalmistetta tämän unihäiriön hoidossa. Tutkimuksen alussa tehdään tarvittaessa vielä diagnostiset lisätutkimukset (unipolygrafia ja nukahtamisviivetutkimus), jotta mahdolliset muut syyt kuin hypersomnia voidaan sulkea pois. Tutkimukset ovat maksuttomia.

Tutkimus toteutetaan Helsingin uniklinikassa Helsingissä ja Turun yliopiston unitutkimuskeskuksessa. Tutkimuksen vastaavana tutkijana toimii professori, neurologian erikoislääkäri Markku Partinen Helsingin uniklinikassa. Päätutkijana Turussa toimii neurologi Salla Lamusuo.

Lisätietoja tutkimuksesta:

 tai p. 0102311488 / p. 0102311481 klo 8-16

Eemil Partinen aloittaa iltavastaanotot Helsingin Uniklinikalla vkosta 41 alkaen. Eemil Partisella on yli kymmenen vuoden kokemus unettomuuden ja muiden unihäiriöiden hoidosta. Tämän lisäksi hänellä on laajempaa kokemusta useilta erikoisaloilta, vahvuuksina neurologia ja psykiatria. Eemil on perehtynyt myös uniapnean diagnostiikkaan ja hoitoon. Eemil on neurologiaan erikoistuva lääkäri. Ajanvaraukset nettiajanvarauksen kautta tai p. 0102311480.

Helsingin Uniklinikka | Vitalmed Tutkimuskeskus
Valimotie 21
00380 Helsinki

Ajanvaraus ja laskutusasiat
010 2311 480
klo. 8:30 - 15:30 (ma-to), 9:00 - 11:30 (pe)

facebook