Ajankohtaista

Unikaupassamme kampanjatarjouksessa 18.-24.9.2018 ResMedin AirMini matka CPAP-laitteet.

Unikauppaan pääset TÄSTÄ

HYVÄÄN UNEEN -KURSSI

Seuraava kurssi alkaa 27.9.2018 klo 16.00

Hyvään uneen kursseillamme on yksinkertaisesti tavoitteena löytää jokaiselle kurssilaiselle "HYVÄ UNI".

Kurssilla käymme läpi fysiologiseen uneen liittyviä asioita, tarkastelemme unettomuutta laukaisevia ja ylläpitäviä tekijöitä sekä ohjaamme monenlaisiin käytännön harjoituksiin, joilla on mahdollista palauttaa normaali nukkuminen.

Kokoonnumme yhteensä kuusi kertaa, torstaisin klo 16.00 - 17.30. Aluksi kahden viikon välein (27.9. sekä 4.10.), jonka jälkeen viikon välein (18.10. / 25.10. / 1.11. / 8.11.)

Kurssin hinta on 250€ / osallistuja ja se sisältää myös oheislukemistona Susan Pihlin ja Anna-Mari Arosen "Unentaidot"-kirjan sekä muun kurssimateriaalin.

Yhteydenotot ja ilmoittautumiset:  / p. 050 576 2704

Kurssille mahtuu max. 8 osallistujaa.

Neurologiaan erikoistuva lääkäri Eemil Partinen on aloittanut päivävastaanotot Helsingin Uniklinikalla. Ajan voit varata sähköisestä ajanvarauksestamme.

Helsingin Uniklinikalla on alkanut kliininen lääketutkimus, jossa arvioidaan uuden lääkkeen tehoa ja turvallisuutta hoidettaessa unettomuutta. Tutkimus kestää 5 kuukautta ja sisältää 10 tutkimuskäyntiä, joiden aikana tehdään unirekisteröinti-tutkimus useaan kertaan. Tutkimuskäynnit ja ovat maksuttomia.

Lisätiedot p.050-3239326

Psykiatri Hannu Silvennoinen pitää vastaanottoa jatkossa aina tiistaisin.

Ajanvaraukset netin kautta tai puhelimitse 010 2311 480.

Unikauppamme on nyt avattu!

Kauppamme kautta saat hankittua muun muassa:

  •  CPAP-laitteita, -maskeja, -tarvikkeita
  •  Serina painopeittoja
  • Unen huollon kirjallisuutta (tulossa piakkoin)
  • Sinistä valoa tehokkaasti suodattavia silmälaseja

Toimitukset postitse 1-8 vrk:ssa ilman toimitusmaksuja tai noutamalla paikan päältä aukioloaikoinamme

UNIKAUPPAAN

Uudet nettisivut valmistuneet. Unihäiriöistä ja muista sairauksista löydät päivitetyt tekstit.

Tervetuloa tutustumaan!

Idiopaattinen hypersomnia on harvinainen keskushermostoperäinen poikkeavaa uneliaisuutta aiheuttava sairaus. Sen keskeiset oireet ovat:

  • Poikkeava päiväaikainen väsymys ja nukahtelutaipumus
  • Aamuväsymys
  • Pitkä vuorokautinen nukkumisaika (jopa yli 12-14 tuntia vuorokaudessa)
  • Päiväunet voivat venyä pitkiksi eivätkä ne siitä huolimatta usein virkistä merkitsevästi
  • Poikkeavan väsymyksen syynä ei ole jatkuvasti liian lyhyiksi jäävät yöunet
  • Väsymys ja nukahtelu eivät selity millään muulla elimellisellä tai psykiatrisella sairaudella eikä väsyttävien lääkkeiden käytöllä.

Mikäli sinulla on diagnosoitu idiopaattinen hypersomnia tai jos epäilet sairastavasi idiopaattista hypersomniaa, voit soveltua kliiniseen tutkimukseen, jossa tutkitaan uutta lääkeainevalmistetta tämän unihäiriön hoidossa. Tutkimuksen alussa tehdään tarvittaessa vielä diagnostiset lisätutkimukset (unipolygrafia ja nukahtamisviivetutkimus), jotta mahdolliset muut syyt kuin hypersomnia voidaan sulkea pois. Tutkimukset ovat maksuttomia.

Tutkimus toteutetaan Helsingin uniklinikassa Helsingissä ja Turun yliopiston unitutkimuskeskuksessa. Tutkimuksen vastaavana tutkijana toimii professori, neurologian erikoislääkäri Markku Partinen Helsingin uniklinikassa. Päätutkijana Turussa toimii neurologi Salla Lamusuo.

Lisätietoja tutkimuksesta:

 tai p. 0102311488 / p. 0102311481 klo 8-16

Eemil Partinen aloittaa iltavastaanotot Helsingin Uniklinikalla vkosta 41 alkaen. Eemil Partisella on yli kymmenen vuoden kokemus unettomuuden ja muiden unihäiriöiden hoidosta. Tämän lisäksi hänellä on laajempaa kokemusta useilta erikoisaloilta, vahvuuksina neurologia ja psykiatria. Eemil on perehtynyt myös uniapnean diagnostiikkaan ja hoitoon. Eemil on neurologiaan erikoistuva lääkäri. Ajanvaraukset nettiajanvarauksen kautta tai p. 0102311480.

Intensiivikurssi unettomille

Intensiivikurssi unettomille pidetään Helsingin Uniklinikalla perjantaina 1.12. klo 15.30 – 20.00 ja lauantaina 2.12. klo 9 - 13. Näiden kahden päivän aikana käymme läpi unen rakennetta ja tehtäviä sekä siihen vaikuttavia tekijöitä, unettomuuden mekanismeja ja sitä ylläpitäviä tekijöitä.

Helsingin Uniklinikka | Vitalmed Tutkimuskeskus
Valimotie 21
00380 Helsinki

Ajanvaraus ja laskutusasiat
010 2311 480
klo. 8:30 - 15:30 (ma-to), 9:00 - 11:30 (pe)

facebook